Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Austria

    Odată ce Crăciunul se apropie, orașele austriece capătă un alt farmec, se îmbracă în haine de sărbătoare și în cele mai multe se organizează diverse Târguri de Crăciun.  În cazul în care sezonul sărbătorilor vă prinde în Austria, este păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste târguri. Fiecare Târg de Crăciun are o semnificație istorică, iar luminile calde și strălucitoare vă vor introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă și vă vor bucura sufletele. Unele dintre Târgurile de Crăciun austriece au în spate sute de ani de istorie, motiv pentru care, pe lângă componenta festivă și comercială, acestea joacă un rol important în patrimoniul local.

    Orașul Viena se mândrește cu unele dintre cele mai vechi Târguri de Crăciun de pe cuprinsul Austriei. An de an, acestea sunt luate cu asalt atât de turiștii străini, cât și de austriecii din alte orașe. Cel mai fascinant târg de Crăciun din Viena este The Christmas World. Acesta este amenajat în  fața primăriei și cuprinde peste 150 de standuri cu decorațiuni, obiecte lucrate manual, băuturi calde și mâncăruri delicioase.  În centrul târgului de Crăciun este dispus un brad de dimensiuni uriașe, care este decorat cu mult bun gust. De asemenea, toți pomii din parcul primăriei și de-a lungul Bulevardului Ringstrasse sunt decorați cu mii de luminițe.  Pentru copii, a fost amenajat un carusel și un trenuleț. Târgul de Crăciun oferă atracții pentru turiștii de toate vârstele. Acesta se deschide pe 18 noiembrie și poate fi vizitat până pe 30 noiembrie.

 poza

    Al doilea Târg Vienez de Crăciun pe care vă sfătuim să-l vizitați este The Christmas Village (Satul de Crăciun). Acesta este amplasat în Piața Maria-Tereza și, de regulă, numără peste 70 de căsuțe de lemn, frumos luminate, în cadrul cărora se vând tot felul de lucruri, de la cadouri originale la decorațiuni pentru brad sau pentru masa de Crăciun. Fie că doriți să achiziționați ceva, fie că doriți doar să vă plimbați în jurul pieței cu siguranță spiritul Crăciunul va pune stăpânire pe dumneavoastră și vă veți simți dintr-o dată mai veseli și mai binevoitori. Muzica festivă este încântătoare, astfel că veți putea petrece ore în șir aici, fără să vă plictisiți. Satul de Crăciun din Piața Maria Tereza se deschide pe 22 noiembrie și poate fi vizitat până pe 26 decembrie.

 poza

   Vechiul Târg de Crăciun din Viena se organizează pe Freyung, în centrul orașului. Tradiția acestui Târg de Crăciun a început în anul 1772 și rămâne la fel de impresionantă și astăzi. Acesta își încântă vizitatorii cu o mulțime de tarabe cu produse tradiționale și prin activitățile pe care le organizează. Până la ora 16.00, vizitatorii vor putea asculta muzică festivă de Advent. Cele mai apreciate produse comercializate aici sunt brânza locală, vinurile și obiectele autohtone lucrate manual. Vechiul Târg de Crăciun este inaugurat pe 18 noiembrie și se închide pe 23 decembrie.

   Târguri de Crăciun nu sunt organizate doar în Viena, ci și în restul Austriei. Târgurile de Crăciun din Innsbruck oferă o notă istorică. În plus, acestea sunt învăluite și într-o notă romantică, deoarece sunt organizate printre crestele montane, unde albul zăpezii face casă bună cu miile de luminițe colorate. Old Town Christmas Market,Târgul de Crăciun din Orașul Vechi, este organizat în piața din fața Acoperișului de aur. Piața este cunoscută sub numele de Aleea Basmelor, iar aici sunt organizate circa 70 de standuri și sunt reprezentate scene din basme celebre. Timpul petrecut în această piață va fi o experiență cu totul unică, vizitatorii putând alege dintre mâncăruri autohtone și cadouri dintre cele mai speciale, care vor stârni încântarea celor dragi. Acest târg de Crăciun este deschis între 15 noiembrie și 23 decembrie și poate fi vizitat între orele 11.00 -21.00.  După o plimbare cu funicularul, turiștii vor putea vizita Târgul de Crăciun din Hungerberg. Locul este cunoscut și ca Piața de Crăciun Panorama, deoarece  de aici turiștii vor putea admira priveliști spectaculoase asupra orașului.  În plus, se vor putea delecta cu mâncare și băuturi de sezon, timp în care vor putea explora diverse tarabe. Târgul de Crăciun se deschide pe 27 noiembrie și se încheie pe 23 decembrie.

 poza

    Family Christmas Market este amenajat în Marktplatz și este cel mai potrivit târg pentru familii.  Copiii dumneavoastră vor fi cu siguranță încântați să descopere toate atracțiile acestui parc, de la grădini zoologice, unde vor putea admira animăluțe dintre cele mai drăguțe, la carusele, unde cei mici se vor putea distra pe cinste.  Acest Târg de Crăciun oferă o mulțime de atracții și pentru adulți, așa că vă veți putea bucura de timp de calitate petrecut în familie.  În mijlocul acestui târg este amplasat un Brad de Crăciun Swarovski, care împrăștie în jurul lui lumină și este în perfectă armonie cu peisajele înzăpezite. Piața se inaugurează pe 15 noiembrie și rămâne deschisă până pe 23 decembrie.

 poza

      Și orașul Salzburg se mândrește cu o mulțime de Târguri de Crăciun. Cele mai multe dintre acestea sunt situate în apropierea unor edificii istorice, ceea ce le oferă un plus de farmec. Salzburg Christkindlmarkt este cea mai veche piață de Crăciun din Salzburg. Aceasta se desfășoară în jurul Catedralei din Salzburg. Astfel, veți avea ocazia de a admira o mulțime de brazi de Crăciun frumos împodobiți, ghirlande de luminițe și priveliști asupra munților maiestoși.  De la tarabele de pe cuprinsul acestui târg veți putea achiziționa produse proaspăt coapte, băuturi calde și cadouri unice. Piața este deschisă în perioada 23 noiembrie- 26 decembrie. Turiștii care doresc să viziteze un Târg de Crăciun de pe cuprinsul orașului Salzburg se vor putea îndrepta către Târgul de Crăciun din Piața Mirabell. Piața este situată în centrul orașului și este un adevărat spectacol de lumină și savoare. Ambianța de pe cuprinsul acestui Târg de Crăciun este extrem de calmă, deoarece piața nu este niciodată aglomerată, astfel că veți putea să o explorați în liniște.  Târgul de Crăciun din Piața Mirabelle poate fi vizitat în intervalul 23 noiembrie – 24 decembrie.

     În cazul în care perioada premergătoare Crăciunului vă prinde pe meleaguri austrice, atunci puteți vizita și Târgul de Crăciun din Graz, Stiria.  Orașul are o serie de atracții grozave, iar Piețele de Crăciun de pe cuprinsul său sunt amenajate în cele mai mici detalii. Atmosfera din aceste Piețe de Crăciun este mereu animată, ele fiind înțesate de oameni veseli, care se bucură din plin de sezonul sărbătorilor de iarnă.

 poza

   Târgul de Crăciun din Hauptplatz este amenajat în fața primăriei și cuprinde o serie de standuri unice. Una dintre principalele atracții ale acestui Târg de Crăciun este băutura Feuerzangenbowle. Aceasta este un amestec de vin și rom, care apoi este fiert.  Pe lângă această băutură, veți putea alege dintre diferite produse de patiserie, cadouri unice pentru cei dragi și diverse decorațiuni de Crăciun. Târgul se inaugurează pe 17 noiembrie și se închide pe 24 decembrie.

     Dacă doriți să vă bucurați de o experiență nouă și unică, atunci cea mai bună idee este să vizitați Târgul de Crăciun Glockenspielplatz.  Aici se organizează zile tematice, care reușesc să mențină spiritul Crăciunului și oferă ceva diferit și unic, zi după zi.  În cazul în care temperaturile vi se vor părea prea scăzute, cu siguranță un pahar de vin fiert va reuși să vă încălzească. Piața este destul de micuță, are doar 14 tarabe, dar asta nu înseamnă că nu este fermecătoare. Piața se inaugurează pe 17 noiembrie și își închide porțile pe 23 decembrie. 

    Dumneavoastră nu trebuie să vă limitați doar la cele 10 Târguri de Crăciun recomandate de către noi, ci indiferent de orașul în care alegeți să călătoriți trebuie să știți că veți da peste un Târg de Crăciun.  Crăciunul este o sărbătoare uriașă în întrega Austrie, iar indiferent că petreciți câteva zile în această țară sau o perioadă mai lungă, este cu adevărat păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste Târguri de Crăciun. Experiența va fi una încântătoare și vă va rămâne întipărită în memorie o perioadă lungă de timp. Nu contează dacă sunteți genul acela de persoane care abia așteaptă această sărbătoare sau că sunteți mai degrabă un fel de grinch, atmofera din aceste Piețe de Crăciun vă va fi cu siguranță pe plac, iar mirosul de castane prăjite, mere coapte și vin fiert va fi o delectare pentru simțuri.

 poza

Mostviertel - paradisul Austriei Inferioare

 Plănuiți un sejur în Austria și nu știți către ce destinație să vă opriți? Recomandarea noastră de astăzi este Mostviertel. Timpul petrecut aici va fi cu siguranță ca o evadare, care vă va aminti de anii copilăriei, când unele dintre cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute la bunici. În Mostviertel, timpul pare că s-a oprit în loc, iar localnicii, parcă pentru a se potrivi mai bine cu cadrul natural, sunt calzi și primitori.

Citeste mai mult.

Parcul Național Hohe Tauern

Parcul Național Hohe Tauern adăpostește peste 1.800 de specii de plante și 10.000 de specii de animale, printre care și marmote, capre și vulturii aurii. Parcul are o suprafață de 1.865 kilometri pătrați și reprezintă cea mai mare rezervație naturală din regiunea alpină. Totodată, Parcul Național Hohe Tauern  este cel mai vechi parc de pe cuprinsul Austriei.

Citeste mai mult.

Peștera Eisriesenwelt - Cea mai mare peșteră de gheață din lume

  Austria este o țară deosebit de frumoasă, pe cuprinsul căreia turiștii vor descoperi o mulțime de atracții. În rândul celor mai frumoase și mai interesante atracții ale țării se situează și Peștera  Eisriesenwelt. În traducere,  Eisriesenwelt înseamnă "Uriașul de Gheață". Aveți nevoie de un pic de curaj și simț de aventură pentru a descoperi această peșteră, însă veți fi din plin recompensați. Peștera este înconjurată din toată părțile de gheață, iar pentru a ajunge în interiorul său va trebui să coborâți câteva trepte.

Citeste mai mult.

Top cele mai bune hoteluri de 5 stele din Austria

     Fie că vă aflați în Austria pentru a vizita orașele sale fascinante și încărcate de istorie, fie că doriți să vă bucurați de un sejur relaxant la schi sau că vă aflați în Austria în interes de afaceri, hotelurile de cinci stele sunt întotdeauna cea mai bună alegere. După cum veți vedea în cele ce urmează, toate aceste hoteluri funcționează în clădiri de epocă, cu arhitecturi spectaculoase și sunt situate central, astfel că turiștii vor putea vizita cu ușurință cele mai interesante obiective turistice din orașul ales. În plus, unitățile de cazare prezentate de către noi oferă și servicii de cea mai înaltă calitate, astfel că șederea în Austria va fi un răsfăț, de care fiecare dintre noi are nevoie din când în când.

Citeste mai mult.

Charter schi Austria

  Stațiunile montane din Austria sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte.

Citeste mai mult.