Charter schi Austria

    Stațiunile montane din Austria sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte. Stațiunile de schi din Austria nu vă vor încânta doar prin pârtiile variate, ci și prin peisaje fermecătoare, ce par desprinse de pe cărțile poștale de altădată. Țineți cont că stațiunile austriece nu sunt destinate doar schiorilor experimentați, ci dispun și de pârtii dedicate începătorilor și schiorilor intermediari.

   Anul acesta nu mai aveți niciun motiv pentru a rata pârtiile de schi din Austria, deoarece persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală și cele care sunt dispuse să se testeze (PCR sau antigen) se vor putea bucura din plin de distracția din stațiunile austriece. Situația epidemiologică este încă îngrijorătoare, astfel că turiștii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli, care variază în funcție de stațiunea aleasă.

     Charterele sunt cea mai bună alegere pentru aceia care doresc să petreacă un sejur la schi, cu transport avion inclus, la prețuri avantajoase, transfer de la/către aeroport, cazare în hotelul preferat din ofertă și tipul de masă dorit. Turiștii care optează pentru charter către Austria se vor bucura de o serie de avantaje, printre care zbor direct, fără escale, transfer de la/către aeroport, date de plecare fixe, tarife avantajoase, deoarece biletele de avion sunt achiziționate la prețuri promoționale, excursii opționale, ocazie cu care se pot vizita diferite atracții turistice, și alte beneficii. Toate acestea fac ca timpul necesar călătoriei să fie redus considerabil, costurile să fie mai mici, iar întregul sejur să fie mai plăcut. Turiștii care optează pentru charter către Austria vor putea opta pentru bagaj extra, cu confirmare automată, destinat echipamentelor sportive (golf/schi/pescuit). Bagajul destinat echipamentelor sportive trebuie să nu depășească greutatea de 23 kg (50.5 lbs) și lungimea de 210 cm (82.69 in). În acest sens, turiștii vor trebui să achite 30 euro/sens. 

   Austria este cea mai bună alegere pentru turiștii care doresc să se bucure de schi. Stațiunile montane de pe cuprinsul său sunt destinații de vacanță uimitoare pentru grupuri de prieteni, pentru familii sau pentru cupluri de îndrăgostiți. Dacă iarna această vă doriți să evadați într-un ținut înzăpezit, puteți citi următoarele descrieri ale stațiunilor austriece.

    Tirol este o destinație de vacanță  perfectă, indiferent de preferințe și buget. Regiunea se mândrește cu pârtii perfecte, instalații de transport pe cablu de ultimă generație și peisaje care îți taie răsuflarea. Prin urmare, nu există motive pentru care turiștii să nu se poată bucura de o vacanță plăcută la schi în Tirol. Regiunea Tirol se mândrește cu aproape 80 de stațiuni de schi, care diferă în ceea ce privește numărul de pârtii, peisajele, altitudinea, infrastructura și specificul. Tirol are câteva ceva de oferit fiecărei categorii de turiști, de la începători la experți și snowboarderi. Domeniul schiabil Innsbruck Tirol este o adevărată bijuterie a Austriei, fiind o alegere de top pentru turiștii care doresc să se bucure de schi sau de snowboarding. Innsbruck Tirol se mândrește cu circa 500 kilometri pârtii de schi, în jurul orașului fiind dispuse 25 de stațiuni. Cu toate acestea, nu trebuie să vizitați Innsbruck Tirol doar pentru a vă bucura de schi, ci puteți alege să vizitați atracțiile turistice din oraș, târgurile de Crăciun și localurile cochete. Orașul Innsbruck Tirol are mai mult de 800 de ani de istorie. La o simplă plimbare pe străzile sale, veți descoperi castele și palate imperiale, teatre și alte edificii publice spectaculoase. Indiferent de modul în care veți alege să vă petreceți sejurul, acesta are mari șanse să fie unul memorabil.

    Innsbruck Tirol se mândrește cu circa 500 kilometri pârtii de schi, în jurul orașului fiind dispuse 25 de stațiuni, printre care se numără și Igls. Această stațiune este situată la o altitudine de 900 metri, la 6 kilometri distanță de Innsbruck Tirol. Stațiunea Igls este cunoscută în întreaga lume și a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă de două ori, în anul 1964 și 1976.   Igls dispune de 19 kilometri de pârtii, 5 kilometri pentru începători, 10 kilometri de dificultate medie și 4 kilometri pentru schiorii experimentați. Turiștii vor avea la dispoziție 8 instalații pe cablu. Stațiunea Igls este vizitată cu precădere de către schiori intermediari, însă se potrivește de minune și familiilor cu copii, cei mici putându-se familiariza cu sporturile de iarnă în cadrul Sunny Kids Park. Iubitorii de adrenalină au la dispoziție Snowpark Innsbruck Tirol.  Parcul este împărțit în trei secțiuni, una din acestea este dedicată schiorilor începători și cuprinde și diverse zone de relaxare, parcul are amenajată și o secțiune dedicată schiorilor experimentați. Distracția pe pârtiile din Igls nu se termină odată ce soarele apune, la fel ca multe alte domenii schiabile din Austria, anumite segmente ale pârtiilor se bucură de instalație nocturnă. Astfel, de mai multe ori pe săptămână, între orele 17:00 -21:00, turiștii se vor putea bucura de schi pe circa 1 kilometru din pârtia Heiligwasser. În Igles, schiorii se vor putea bucura de numeroase facilități après-schi. După o zi petrecută pe pârtie, aceștia se vor putea retrage în localurile din stațiune, unde se vor putea relaxa și vor putea discuta toate aventurile de peste zi. Unul dintre cele mai bune restaurante din Igls este Ägidihof, în meniul căruia se regăsesc preparate locale și internaționale. Turiștii care doresc să experimenteze preparatele austrice autentice pot avea în vedere și restaurantul Gasthaus Anich. Iubitorii bucătăriei italiene vor putea servi masa la Pizzeria Venezia, unde se servește cea mai bună pizza din Igls. Turiștii care doresc să se bucure și de farmecul vieții de noapte, se pot îndrepta către Innsbruck Tirol, unde vor descoperi o gamă variată de baruri, discoteci și cluburi. Cei care plănuiesc un sejur în Igls nu doar că se vor putea bucura de schi, ci vor putea lua cu asalt și numeroasele trasee de drumeții din văile Stubai și Inntal. Iubitorii de săniuș se vor putea distra pe derdelușurile din împrejurimile Igls. Stațiunea Igls nu este lipsită de atracții turistice. Turiștii vor putea vizita Biserica Parohiei din Igls, care, deși nu este cu nimic deosebit față de restul bisericilor austrice, le poate oferi acestora o imagine completă asupra zonei.

 poza

   În plus, turiștii care optează pentru un sejur în Igls vor putea vizita cu ușurință și atracțiile turistice din Innsbruck Tirol, un oraș ce și-a păstrat farmecul medieval, fiind străbătut de străduțe înguste și întortocheate, de-a lungul cărora se înalță numeroase clădiri în stil gotic târziu. Ajunși în Innsbruck Tirol, nu puteți rata orașul vechi, care are formă circulară, fiind o zonă exclusiv pietonală, astfel că vă veți putea plimba liniștiți printre cei 800 de ani de istorie. O altă atracție turistică pe care nu o puteți rata este reprezentată de Biserica Imperială din Innsbruck Tirol (Hofkirche), care găzduiește mormântul Împăratului Maximilian I și pe cel al Arhiducelui Ferdinand. Lăcașul de cult a fost finalizat în anul 1563  și are o arhitectură în stil gotic târziu. Punctul central al lăcașului de cult este reprezentat de sarcofagul masiv al împăratului Maximilian, deasupra căruia tronează bustul împăratului. De-a stânga și de-a dreapta sarcofagului sunt dispuse 28 de statui bronz, care îi reprezintă pe strămoșii și contemporanii împăratului. Turiștii pot profita de călătoria în Innsbruck Tirol pentru a vizita și Hofburg, Vechiul palat al Curții Imperiale, care a fost construit între secolele XV-XVI, dar a fost recondiționat în secolul al XVIII, din dorința împărătesei Maria Tereza. Turiștii pot opta pentru tururi ghidate, în limba engleză, ocazie cu care vor putea admira apartamentele sale de lux. Spectaculoasă este sala Riesensaal, o sală decorată în nuanțe de alb și auriu, pe pereții căreia tronează picturi ale membrilor familiei imperiale. În perioada 15 noiembrie - 23 decembrie 2021, turiștii vor putea vizita și Târgul de Crăciun din Innsbruck Tirol. Târgul se va deschide în ziua de 15 noiembrie 2021, la ora 17:30, și va putea fi vizitat zilnic între orele 11:00-21:00.  În această perioadă, în orașul vechi plutește un aer de sărbătoare, căsuțele de lemn, frumos luminate, fiind dispuse în piața din fața Goldenen Dachl (Acoperișul Auriu). În cadrul târgului de Crăciun din Innsbruck Tirol se comercializează diverse tipuri de decorațiuni de sezon, obiecte artizanale, dulciuri și suveniruri. De asemenea, în perioada 25 noiembrie – 6 ianuarie 2021, turiștii se pot îndrepta către târgul de Crăciun din Maria-Theresien Strasse. În această perioadă, totul este decorat de sărbătoare, copacii sunt luminați de mii de beculețe, iar turiștii vor putea lua la rând zecile de tarabe în căutare de cadouri pentru cei dragi.  Nu trebuie să vă faceți griji în privința frigului, deoarece îi puteți veni de hac cu un pahar de vin fiert, plăcut aromat.

 poza

    Regiunea Salzburg este una dintre cele mai frumoase regiuni de schi din Austria Superioară. Acesta se mândrește cu numeroase stațiuni, pârtii de schi, pârtii de snowboard și pârtii de săniuș. Astfel, indiferent de vârstă, preferințe și buget, turiștii se vor putea bucura de un sejur animat. Regiunea de schi Salzburger Sportwelt are un total de 760 kilometri pârtii de schi, acestea fiind situate între 650 și 2200 metri altitudine, 280 kilometri din totalul pârtiilor din Salzburg dispun de tunuri de zăpadă. Pârtiile de schi din Salzburger Sportwelt sunt deservite de 270 instalații de transport pe cablu cu o capacitate de 140.000 persoane/ora. Unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din regiunea Salzburg sunt: Bad Ischl, Zell Am See, Bad Hofgastein, Kaprun, St Johann și Kitzbuhel.

   Turiștii care aleg să viziteze Salzburg în preajma Sărbătorilor de iarnă vor putea lua la pas străduțele și piețele frumos iluminate și se vor putea bucura de farmecul celei mai frumoase perioade de peste an. Istoria Târgului de Crăciun din Salzburg a început în secolul al XV-lea și timp de mai multe secole a fost cel mai frumos târg din spațiul germanic. Inițial, târgul de Crăciun din Salzburg era numit Tandlmarket, iar în secolul al XVII-lea a fost numit Nikolaimarkt, deoarece se deschidea cu 2 săptămâni înainte de Sfântul Nicolae și se închidea la două săptămâni după 6 decembrie. În prezent, Târgul de Crăciun din Salzburg se deschide în joia dinaintea primei duminici din Advent și își închide porțile pe 26 decembrie. Târgul de Crăciun este organizat în Residenzplatz, în mijlocul patrimoniului cultural al orașului vechi. În cadrul său se comercializează de la decorațiuni pentru bradul de Crăciun și cadouri la tot felul de delicii culinare, vin fiert și băuturi calde. Târgul de Crăciun din Residenzplatz, Salzburg, atrage an de an numeroși turiști, fiind extrem de apreciat și de către localnici. Turiștii care plănuiesc să petreacă un sejur în Salzburg în luna decembrie vor avea ocazia de a vizita și Hellbrunn Advent Magic, târgul de Crăciun organizat în curtea Palatului Helbrunn. Atmosfera acestui târg de Crăciun este absolut magică, vizitatorii săi putând admira un număr de 400 brazi frumos decorați. Adulților și copiilor le este absolut imposibil să se plictisească la acest târg de Crăciun, unde vor putea vizita o grădină zoologică și se vor putea încălzi în preajma focului de tabără. În plus, cei mici se vor putea bucura de plimbări cu poneiul sau în trenulețul de Crăciun. Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Salzburg este cel organizat în Mirabellplatz. Târgul de Crăciun organizat în fața Castelului Mirabell îi atrage ca un magnet atât pe localnici, cât și pe turiști. În întreaga piață domnește o atmosferă de sărbătoare, iar turiștii vor putea descoperi pe îndelete toate căsuțele care comercializează preparate delicioase, vin fiert, dulciuri, decorațiuni, suveniruri și obiecte confecționate manual. Târgul de Crăciun din Mirabellplatz este locul ideal în care vă puteți petrece o după-amiază plăcută. Vă veți putea deplasa cu ușurință către Târgul de Crăciun, deoarece acesta este dispus vizavi de stația de transport în comun și la mică distanță de gară. Dacă luna decembrie vă prinde în Salzburg, o idee minunată de a vă petrece timpul este vizitarea Salzburger Festungsadvent, târgul de Advent din curtea Cetății Hohensalzburg. Vă veți putea bucura de o plimbare într-un cadru minunat și veți putea cumpăra diverse specialități culinare, obiecte de artizanat și cadouri pentru cei dragi. Turiștii vor putea vizita și Târgul de Advent din satul St. Jakob am Thurn. Târgul se organizează la fiecare sfârșit de săptămână din perioada Adventului, iar vizitatorii săi nu doar că vor putea achiziționa produse și specialități gastronomice locale, dar vor putea lua parte și la programul cultural desfășurat la biserica din sat.

 poza

    Zell Am See își răsfață vizitatorii cu zăpadă de cea mai bună calitate și un sezon de schi extralung, care debutează în luna octombrie și se prelungește până în iunie. Sezonul de schi variază în funcție de condițiile climatice. Stațiunea Zell Am See se mândrește cu 138 kilometri pârtii de schi  și 42 de trasee de drumeții de iarnă. Stațiunea este deservită de peste 47 instalații de transport pe cablu. Turiștii care doresc să deprindă tainele schiatului vor putea apela la una dintre cele 11 școli din schi din Zell Am See.

     Turiștii care optează pentru cazare în Zell Am See vor putea schia în zona Schmittenhöhe-Zell Am See. Zona de schi este dispusă între 750 și 1965 metri altitudine, cuprinde 77 kilometri pârtii de schi (30 kilometri pârtii albastre, 28 kilometri pârtii roșii și 19 kilometri pârtii negre). Pârtiile din Schmittenhöhe sunt deservite de 28 instalații pe cablu, iar turiștii se vor putea relaxa și distra de minune în cele 24 de baruri, restaurante și cabane. Turiștii care optează pentru un sejur în Zeel Am See se vor putea îndrepta către domeniul schiabil Kitzsteinhorn-Maiskogel-Kaprun, situat între 768 și 3029 metri altitudine. Domeniul schiabil Kitzsteinhorn-Maiskogel-Kaprun are un total de 61 kilometri de pârtii (29 kilometri pârtii albastre, 23 kilometri pârtii roșii și 9 kilometri pârtii negre). Turiștii vor dispune de 18 instalații de transport pe cablu și se vor putea relaxa în cele 17 cabane, restaurante și baruri. Domeniul schiabil Mayskogel-Kaprun are 20 kilometri pârtii de schi și este deservit de 3 instalații de transport pe cablu. În Lechnerberg, turiștii vor putea schia pe  1,5 kilometri pârtii și vor avea la dispoziție 2 instalații de transport pe cablu.

    Zell Am See este o destinație de vacanță încântătoare atât pentru schiori, cât și pentru cei care pur și simplu doresc să se relaxeze într-un cadru de vis. Orașul Zell Am See a fost numit inițial Zelle im Pinzgau și este situat la poalele Masivului Schmittenhöhe și pe malul Lacului Zeller, în proximitatea ghețarului Schmittenbach. Orașul Zell Am See are o istorie de secole, dar s-a dezvoltat din punct de vedere turistic după ce, în anul 1875, au fost inaugurate liniile ferate din oraș. Va fi cu siguranță relaxant să vă plimbați pe străzile orașului și să admirați multitudine de case vechi. Zell Am See este un adevărat rai al iubitorilor de shopping, deoarece în oraș veți descoperi numeroase magazine tradiționale, magazine de suveniruri, magazine moderne și magazine alimentare. Turiștii care se hotărăsc să-și petreacă sejurul în Zell Am See vor putea alege dintre numeroase restaurante cu meniuri tradiționale și restaurante ce servesc preparate din bucătăria internațională.

 poza

    Stațiunea Kaprun este situată la poalele masivului Kitzsteinhorn, la circa 9 kilometri distanță de Zell am See, în inima landului Salzburg. Stațiunea este dispusă la 90 minute de Aeroportul din Salzburg. Kaprun își încântă turiștii cu pârtii se schi și snowboard, trasee de drumeții și peisaje nemaipomenit de frumoase. Turiștii care vor decide să-și petreacă sejururile în stațiunea Kaprun vor avea acces la instalații de transport pe cablu și circa 140 kilometri de pârtii, dispuse între 785 și 3030 metri altitudine. Stațiunea este perfectă pentru turiștii începători, care se vor bucura să exerseze pe pantele ușoare și largi. De asemenea, aceștia vor putea apela la școlile de schi din  stațiune, unde experții îi vor ajuta să acumuleze cunoștințele necesare astfel încât să poată îmblânzii și cele mai dificile pârtii. În centrul stațiunii funcționează o școală de schi, unde se instruiesc copii cu vârsta de pe peste 2,5 ani. În același timp, schiorii experimentați vor fi încântați de pârtiile provocatoare. Turiștii care vor alege să-și petreacă vacanța în stațiunea Kaprun, se vor putea distra și în cele trei parcuri de zăpadă. În Kaprun se poate schia din luna octombrie până în mai. Stațiunea Kaprun excelează și în ceea ce privește facilitățile après-schi, deoarece turiștii se vor putea relaxa în diferite snack-baruri și restaurante. Două dintre cele mai bune restaurante din zonă sunt: Deins & Meins, un restaurant cu specific austriac, și Braseria Traube, unde veți putea alege dintre preparate asiatice delicioase. Turiștii care preferă ca după schi să petreacă în localuri ceva mai animate, se pot îndrepta către barurile Always Live și For Schiers – By Schiers. În Kaprun, turiștii vor putea vizita castelul omonim, care este cocoțat pe o coastă, deasupra stațiunii. Fortificația datează din secolul al XII-lea, iar acum câteva sute de ani, garanta securitatea locuitorilor din Kaprun. Astăzi, castelul este o încântare pentru turiști și găzduiește diferite evenimente culturale.

 poza

    Saalbach-Hinterglemm este un domeniu schiabil care numără 270 kilometri de pârtii de schi (140 kilometri de pârtii albastre, 112 kilometri pârtii roșii și 18 kilometri pârtii negre), pante acoperite cu zăpadă și peisaje fascinante. Saalbach-Hinterglemm este una dintre cele mai bune zone de schi din Austria. Aici, turiștii, fie ei începători sau experți, se vor putea bucura de zile întregi de distracție. Cele 64 de pârtii de schi din Saalbach-Hinterglemm sunt dispuse între 800 și 2100 metri altitudine. În stațiune, turiștii vor descoperi 31 pârtii albastre, 27 pârtii roșii și 6 piste negre. Saalbach-Hinterglemm pune la dispoziția turiștilor 70 de instalații pe cablu (20 teleschiuri, 20 telescaune și 20 telecabine), parcuri de zăpadă, un parc freeride și piste de săniuș. Turiștii care aleg să petreacă un sejur în Saalbach-Hinterglemm vor putea alege dintre mai mult de 60 de cabane de schi, unde vor putea să se relaxeze după o zi petrecută pe pârtie. Aici, vor fi răsfățați cu delicatese locale, iar atmosfera va fi cât se poate de relaxată și plăcută. În Saalbach-Hinterglemm, sezonul de schi debutează la finalul lunii noiembrie și se prelungește până în luna aprilie. În timpul sezonului de iarnă, în Saalbach-Hinterglemm au loc și numeroase evenimente, precum întreceri cu snowmobilul, concerte în aer liber și altele. Dacă aceste evenimente nu vă tentează, atunci vă puteți retrage în unul din restaurantele de top, în pub-uri sau barurile cu muzică variată. Turiștii ceva mai dornici de distracție pot lua cu asalt cluburile din zonă, unde pot petrece până târziu în noapte.

 poza

   Bad Gastein este o stațiune de vacanță  încântătoare pe toată durata anului. Dacă în timpul verii turiștii se vor putea bucura de drumeții și ciclism, iarna, stațiunea atrage numeroși turiști dornici să practice schi și schi de fond. După o zi petrecută pe pârtie, turiștii se vor putea relaxa în cadrul Felsentherme Bad Gastein, care valorizează proprietățile apelor termale bogate în minerale.  Tratamentele cu apă termală au proprietăți benefice asupra sistemului circulator și a sistemului musculo-scheletic. În Bad Gastein, sezonul de schi debutează în decembrie și se încheie în luna aprilie. Bad Gastein are un total de 86 kilometri pârtii (30 km pârtii albastre, 53 km pârtii roșii și 3 km pârtii negre). Pârtiile din Bad Gastein sunt situate între 860 și 2300 metri altitudine. Acestea sunt deservite de 25 instalații de transport pe cablu, care sunt capabile să transporte  până la 35281 persoane/h. Turiștii dornici de ceva mai multă distracție vor avea la dispoziție snowpark-ul Gastein, care oferă atracții pentru începători, avansați și profesioniști.  Una dintre cele mai deosebite activități de care vă puteți bucura în Bad Gastein este o plimbare pe podul suspendat de lângă Stația Montană Stubnerkogelbahn. Podul suspendat măsoară 140 metri și se întinde peste un abis de 28 metri adâncime. Pentru ca senzația să fie cu atât periculoasă, podul este în totalitate transparent.  Odată ce veți traversa podul suspendat, veți ajunge la terasa panoramică Glocknerblick, de unde veți putea admira priveliști spectaculoase către Großglockner, al cărei altitudine maximă este de 3798 metri. Stațiunile Bad Gastein și Bad Hofgastein sunt conectate și formează cea mai întinsă zonă de schi din Valea Gastein. Turiștii dornici de experiențe la superlativ nu trebuie să rateze pârtia Hohe Scharte, care măsoară 10 kilometri lungime și o diferență de nivel de 1440 metri. Cea mai solicitantă pârtie este însă Bürgerwald, care măsoară 2 kilometri lungime și prezintă o diferență de nivel de 600 metri. Stațiunile Bad Gastein și Bad Hofgadtein nu oferă atracții doar schiorilor, ci și celor care nu au încă curajul să se urce pe schiuri, dar cu toate acestea doresc să se bucure de farmecul iernii, în stațiune fiind amenajată  și o pârtie de săniuș. Turiștii cazați în Bad Gastein  se vor putea distra de minune de-a lungul pârtiei de săniuș Bellevue, care este deschisă până la orele 23:30.

 poza

    Stațiunea Bad Hofgastein cuprinde 105 kilometri pârtii de schi, situate între 870 și 2300 metri altitudine.  În stațiunea Bad Hofgastein se regăsesc 10 pârtii albastre, 19 pârtii roșii și 3 pârtii negre. Turiștii care aleg să-și petreacă sejururile în Bad Hofgastein vor descoperi în apropiere de centrul de schi Angertal, cabanele și restaurante, unde se vor putea încălzi cu o băutură caldă și vor putea încerca diverse preparate tradiționale austriece. Turiștii care aleg să petreacă un sejur în Bad Hofgastein se vor putea relaxa în cadrul Alpentherme, unde sauna îi va ajuta să elimine toxinele, să se relaxeze și să  piardă în greutate.

 poza

    Stațiunea montană Krimml este situată la 1100 metri față de nivelul mării, la circa 150 kilometri de Salzburg. Principala atracție a stațiunii Krimml este cascada omonimă, una dintre cele mai mari cascade din Europa. Turiștii care aleg să viziteze Krimml în timpul sezonului de iarnă vor descoperi pârtii de schi, pârtii de săniuș și trasee de drumeții de iarnă.  Când întreaga zonă este acoperită de zăpadă, peisajul montan este absolut idilic. În Krimml, există câteva cabane rustice, perfecte pentru cei care doresc să se bucure din plin de farmecul autohton, și restaurante, unde turiștii vor putea servi masa și își vor putea reîncărca bateriile, astfel încât să fie pregătiți de o nouă zi încărcată de aventuri pe schiuri. În timpul sejurului, turiștii vor putea vizita și piața săptămânală din Krimml, organizată miercurea, între orele 10:00-15:00. Turiștii care plănuiesc un sejur în Krimml alături de copii trebuie să știe că vor avea acces la pârtii de săniuș iluminate, astfel încât se vor putea distra în familie și după lăsarea serii. Zona de schi Krimml – Hochkrimml - Zillertal este dispusă între 1250 și 2500 metri altitudine și cuprinde 147 kilometri părtii (49 pârtii albastre, 87 pârtii roșii și 11 pârtii negre). Aceasta este deservită de 52 instalații de transport pe cablu (18 teleschiuri, 22 telescaune și 12 telecabine).

 poza

    Stațiunea Filzmoos este dispusă la 1000 metri altitudine față de nivelul mării și este una din cele mai înzăpezite stațiuni din regiunea Salzburg. Filzmoos se mândrește cu 20 kilometri de pârtii de schi, cu un raport bun între pârtiile pentru începători și cele pentru experimentați (9 km pârtii albastre, 10 km pârtii roșii și 1 km piste negre). Sezonul de schi 2021-2022 debutează la 17.12.2021 și se va încheia la 18.04.2021. Pârtiile de schi din Filzmoos sunt deservite de 8 instalații de transport pe cablu (5 teleschiuri, 2 telescaune și o telecabină).  Instalațiile pe cablu moderne fac ca timpul de așteptare să fie mic, turiștii bucurându-se astfel de mai mult timp dedicat schiatului. În stațiunea Filzmoos funcționează 3 școli de schi și snowboard, astfel încât, sub îndrumarea instructorilor dedicați, turiștii vor putea deprinde cu ușurință taina acestor sporturi de iarnă. Cei care aleg să-și petreacă vacanțele de iarnă în Filzmoos nu doar că pot practica schi, snowboard și săniuș, ci se vor putea bucura și de drumeții de iarnă. În Filzmoos, turiștii se vor putea bucura și de schi de fond, în acest sens având la dispoziție o pârtie cu o lungime de 16 kilometri. Condițiile de schi de fond din Filzmoos sunt asemătoare cu cele din pădurile scandinave. Platoul de schi fond este dispus la o altitudine de 1600 metri față de nivelul mării, iar turiștii vor putea admira priveliști deosebite asupra satului Filzmoos. Stațiunea Filzmoos este cea mai bună alegere cât privește familiile cu copii, deoarece atmosfera din sat și de pe pârtii este mult mai liniștită decât cea din multe stațiuni din  Salzburg. În plus, pârtiile de schi din Filzmoos sunt spațioase, astfel încât atât adulții, cât și copii vor fi în siguranță. Schiorii profesioniști, dornici să-și depășească limitele, se vor putea îndrepta către pârtia Großbergbahn. Turiștii care aleg să viziteze Filzmoos în luna ianuarie vor putea lua parte la unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le găzduiește stațiunea, Săptămâna Baloanelor.  Baloanele cu aer cald, în diverse culori, oferă satului acoperit în zăpadă și mai mult farmec, chiar dacă la prima vedere ați crede că acest lucru nu este cu putință. La concurs iau parte echipaje din întreaga lume, însă atmosfera este cât se poate de relaxată. Un alt eveniment pe care nu-l puteți rata este Noaptea Baloanelor, ocazie cu care locuitorii și turiștii se adună pentru a admira zecile de baloane care sparg întunericul nopții.

 poza

   Stațiunea Annaberg Im Lammertal este situată la o altitudine de 777 metri față de nivelul mării. Stațiunea însumează 51 kilometri pârtii de schi (15 km pârtii albastre, 33 kilometri pârtii roșii și 3 kilometri pârtii negre) și este deservită de 17 teleschiuri. Din centrul satului Annaberg Im Lammertal, turiștii vor trebui să se deplaseze mai puțin de 300 metri pentru a ajunge la pârtia de schi. Astfel, nu vor fi nevoiți să închirieze mașini pentru a se deplasa și nici nu vor fi nevoiți să apeleze la mijloace de transport în comun.  Pârtiile din Annaberg Im Lammertal sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru schiorii avansați, cu toții bucurându-se de distracție garantată. Turiștii se vor putea distra și în snowpark-ul Dachstein-West, din domeniul schiabil Russbach. Aici, schiorii și snowboarderi își vor putea depăși propriile limite, timp în care se vor distra pe cinste. Turiștii care vor dori să schieze în Annaberg Im Lammertal, dar nu știu ce să facă cu copiii în acest timp, au la dispoziție mini-clubul Fuxis Kinderclub, unde personalul, vorbitor de limba engleză, se va ocupa de copii cu vârsta peste 1 an. Cei mici vor învăța să schieze corect cu ajutorul instructorilor și a mascotei Fuxi. În Annaberg Im Lammertal, după schi, turiștii se vor putea bucura de săniuș, de plimbări cu sania trasă de cai sau se vor putea retrage în cabanele și restaurantele din stațiune, unde se vor putea delecta cu preparate austriece și nu  numai.  

 poza

Mostviertel - paradisul Austriei Inferioare

 Plănuiți un sejur în Austria și nu știți către ce destinație să vă opriți? Recomandarea noastră de astăzi este Mostviertel. Timpul petrecut aici va fi cu siguranță ca o evadare, care vă va aminti de anii copilăriei, când unele dintre cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute la bunici. În Mostviertel, timpul pare că s-a oprit în loc, iar localnicii, parcă pentru a se potrivi mai bine cu cadrul natural, sunt calzi și primitori.

Citeste mai mult.

Parcul Național Hohe Tauern

Parcul Național Hohe Tauern adăpostește peste 1.800 de specii de plante și 10.000 de specii de animale, printre care și marmote, capre și vulturii aurii. Parcul are o suprafață de 1.865 kilometri pătrați și reprezintă cea mai mare rezervație naturală din regiunea alpină. Totodată, Parcul Național Hohe Tauern  este cel mai vechi parc de pe cuprinsul Austriei.

Citeste mai mult.

Peștera Eisriesenwelt - Cea mai mare peșteră de gheață din lume

  Austria este o țară deosebit de frumoasă, pe cuprinsul căreia turiștii vor descoperi o mulțime de atracții. În rândul celor mai frumoase și mai interesante atracții ale țării se situează și Peștera  Eisriesenwelt. În traducere,  Eisriesenwelt înseamnă "Uriașul de Gheață". Aveți nevoie de un pic de curaj și simț de aventură pentru a descoperi această peșteră, însă veți fi din plin recompensați. Peștera este înconjurată din toată părțile de gheață, iar pentru a ajunge în interiorul său va trebui să coborâți câteva trepte.

Citeste mai mult.

Top cele mai bune hoteluri de 5 stele din Austria

     Fie că vă aflați în Austria pentru a vizita orașele sale fascinante și încărcate de istorie, fie că doriți să vă bucurați de un sejur relaxant la schi sau că vă aflați în Austria în interes de afaceri, hotelurile de cinci stele sunt întotdeauna cea mai bună alegere. După cum veți vedea în cele ce urmează, toate aceste hoteluri funcționează în clădiri de epocă, cu arhitecturi spectaculoase și sunt situate central, astfel că turiștii vor putea vizita cu ușurință cele mai interesante obiective turistice din orașul ales. În plus, unitățile de cazare prezentate de către noi oferă și servicii de cea mai înaltă calitate, astfel că șederea în Austria va fi un răsfăț, de care fiecare dintre noi are nevoie din când în când.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Austria

    Odată ce Crăciunul se apropie, orașele austriece capătă un alt farmec, se îmbracă în haine de sărbătoare și în cele mai multe se organizează diverse Târguri de Crăciun.  În cazul în care sezonul sărbătorilor vă prinde în Austria, este păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste târguri. Fiecare Târg de Crăciun are o semnificație istorică, iar luminile calde și strălucitoare vă vor introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă și vă vor bucura sufletele. Unele dintre Târgurile de Crăciun austriece au în spate sute de ani de istorie, motiv pentru care, pe lângă componenta festivă și comercială, acestea joacă un rol important în patrimoniul local.

Citeste mai mult.