Peștera Eisriesenwelt - Cea mai mare peșteră de gheață din lume

    Austria este o țară deosebit de frumoasă, pe cuprinsul căreia turiștii vor descoperi o mulțime de atracții. În rândul celor mai frumoase și mai interesante atracții ale țării se situează și Peștera  Eisriesenwelt. În traducere,  Eisriesenwelt înseamnă "Uriașul de Gheață". Aveți nevoie de un pic de curaj și simț de aventură pentru a descoperi această peșteră, însă veți fi din plin recompensați. Peștera este înconjurată din toată părțile de gheață, iar pentru a ajunge în interiorul său va trebui să coborâți câteva trepte. Peștera este situată în Werfern, la circa 40 kilometri sud de orașul Salzburg și este adăpostită de munții Hochkogel. Peștera a fost creată de apele râului Salzach, care, acum mai mult de 100 milioane de ani, străbătea munții Hochkogel. Trebuie menționat că Eisriesenwelt este cea mai mare peșteră de gheață din lume, măsurând peste 42 kilometri lungime. Datorită frumuseții sale, este vizitată de circa 200.000 de turiști în fiecare an. 

   Peștera Eisriesenwelt a fost descoperită în anul 1879, de către omul de știință Anton Posselt. Acesta a explorat doar primii 200 de metri ai peșterii.  Înainte de acest eveniment, peștera era cunoscută doar de către localnici, care o considerau o intrare în Iad, motiv pentru care o evitau pe cât de mult posibil. În anul 1880, Anton Posselt publica descoperirea sa într-o revistă de alpinism, însă cercetarea sa nu s-a bucurat de prea multă popularitate. În anul 1912, speologul Alexander von Mork a condus mai multe expediții în peșteră. Acesta a fost ucis în timpul Primului Război Mondial, iar cenușa sa este depusă într-o nișă a peșterii.  În anul 1920, în zonă a fost construită o cabană pentru exploratori și au fost marcate mai multe trasee de drumeții. La puțin timp după aceasta, numărul vizitatorilor a început să crească vertiginos.  În anul 1955, a fost construită o telecabină, astfel încât vizitatorii să nu mai fie nevoiți să urce 90 de minute până la peșteră, ci să ajungă sus în doar 3 minute. 

 poza

    Peștera Eisriesenwelt poate fi vizitată în perioada 1 mai - 26 octombrie, în lunile iulie și august, turiștii o vor putea vizita între orele 9:00-16:30, urmând ca în mai, iunie, septembrie și octombrie, peștera să poată fi vizitată în intervalul orar 9:00 -15:30. Înainte de a porni în această aventură, asigurați-vă că sunteți bine echipați, iar îmbrăcămintea aleasă vă oferă un confort termic, deoarece în peșteră temperaturile sunt sub 0 grade Celsius. 

     Explorarea peșterii începe cu intrarea, urmând ca mai apoi să fiți conduși către Posselt Hall, în centrul căreia există o stalagmită numită Posselt Tower. În apropiere de Posselt Tower se observă o cruce cenușie, care marchează cel mai îndepărtat punct până unde a ajuns Anton Posselt, primul explorator al peșterii. După aceasta, vizitatorii vor avea în fața ochilor Castelul lui Hymir. Una dintre cele mai mari încăperi ale Peșterii Eisriesenwelt este Catedrala Alexander von Mork, aici fiind depusă și urna cu cenușa exploratorului. Turul peșterii se încheie cu Palatul de Gheață, care este dispus la 1 kilometru în interiorul peșterii și la 400 metri sub pământ. 

 poza

Mostviertel - paradisul Austriei Inferioare

 Plănuiți un sejur în Austria și nu știți către ce destinație să vă opriți? Recomandarea noastră de astăzi este Mostviertel. Timpul petrecut aici va fi cu siguranță ca o evadare, care vă va aminti de anii copilăriei, când unele dintre cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute la bunici. În Mostviertel, timpul pare că s-a oprit în loc, iar localnicii, parcă pentru a se potrivi mai bine cu cadrul natural, sunt calzi și primitori.

Citeste mai mult.

Parcul Național Hohe Tauern

Parcul Național Hohe Tauern adăpostește peste 1.800 de specii de plante și 10.000 de specii de animale, printre care și marmote, capre și vulturii aurii. Parcul are o suprafață de 1.865 kilometri pătrați și reprezintă cea mai mare rezervație naturală din regiunea alpină. Totodată, Parcul Național Hohe Tauern  este cel mai vechi parc de pe cuprinsul Austriei.

Citeste mai mult.

Top cele mai bune hoteluri de 5 stele din Austria

     Fie că vă aflați în Austria pentru a vizita orașele sale fascinante și încărcate de istorie, fie că doriți să vă bucurați de un sejur relaxant la schi sau că vă aflați în Austria în interes de afaceri, hotelurile de cinci stele sunt întotdeauna cea mai bună alegere. După cum veți vedea în cele ce urmează, toate aceste hoteluri funcționează în clădiri de epocă, cu arhitecturi spectaculoase și sunt situate central, astfel că turiștii vor putea vizita cu ușurință cele mai interesante obiective turistice din orașul ales. În plus, unitățile de cazare prezentate de către noi oferă și servicii de cea mai înaltă calitate, astfel că șederea în Austria va fi un răsfăț, de care fiecare dintre noi are nevoie din când în când.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Austria

    Odată ce Crăciunul se apropie, orașele austriece capătă un alt farmec, se îmbracă în haine de sărbătoare și în cele mai multe se organizează diverse Târguri de Crăciun.  În cazul în care sezonul sărbătorilor vă prinde în Austria, este păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste târguri. Fiecare Târg de Crăciun are o semnificație istorică, iar luminile calde și strălucitoare vă vor introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă și vă vor bucura sufletele. Unele dintre Târgurile de Crăciun austriece au în spate sute de ani de istorie, motiv pentru care, pe lângă componenta festivă și comercială, acestea joacă un rol important în patrimoniul local.

Citeste mai mult.

Charter schi Austria

  Stațiunile montane din Austria sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte.

Citeste mai mult.