Mostviertel - paradisul Austriei Inferioare

     Plănuiți un sejur în Austria și nu știți către ce destinație să vă opriți? Recomandarea noastră de astăzi este Mostviertel. Timpul petrecut aici va fi cu siguranță ca o evadare, care vă va aminti de anii copilăriei, când unele dintre cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute la bunici. În Mostviertel, timpul pare că s-a oprit în loc, iar localnicii, parcă pentru a se potrivi mai bine cu cadrul natural, sunt calzi și primitori. Mostviertel este situat în partea inferioară a Austriei, între Dunăre și Otscher, și este una dintre cele mai frumoase regiuni din țară. În nordul Mostviertel relieful este caracterizat de dealuri și văi blânde, unde turiștii se vor putea bucura de plimbări cu bicicletele și alte activități relaxante. Turiștii care preferă activitățile mai palpitante se pot îndrepta către sudul Mostviertel, unde vor descoperi relief montan, ideal pentru drumeții, alpinism și schi. 

 poza

    Mostviertel are toate calitățile astfel încât să ofere vizitatorilor săi o vacanță pitorească și extrem de frumoasă. Zona în care este amplasat Mostviertel a fost binecuvântată cu pajiști întinse, vârfuri montane, unde zăpadă nu se topește niciodată. Diversitatea peisajelor, face din Mostviertel o destinație de vacanță care se potrivește turiștilor de orice vârstă. Mostviertel nu se mândrește doar cu o frumusețe naturală desăvârșită, ci și cu muzee și monumente istorice. Orașul Mostviertel poate fi vizitat în orice perioadă a anului. Atunci când vremea este caldă, turiștii se vor putea bucura de plimbări și drumeții, iar cei care aleg să viziteze Mostviertel în timpul sezonului rece vor putea schia. Turiștii vor putea explora mănăstirile sale, care aduc pace și liniște în sufletul fiecăruia.

    Din punct de vedere climatic,  Mostviertel beneficiează de influențe oceanice și panonice, clima blândă favorizând cultivarea pomilor fructiferi, a legumelor și a viței de vie. Este extrem de plăcut să vă petreceți zilele toride de vară în aerul răcoritor din zona alpină. În timpul primăverii, atunci când perii din Mostviertel înfloresc, întreaga zonă capătă un aspect feeric. Odată ce florile se scutură și perele cresc, vedeta Mostviertel devine cidrul de pere. Spre deosebire de cidrul de mere, care este destul de cunoscut peste tot, cidrul de pere se produce doar în acestă zonă a Austriei.  Cidrul de pere poate avea un gust delicat sau poate fi acidulat și fresh, dar cu siguranță va fi o încântare pentru papilele gustative.

 poza

Parcul Național Hohe Tauern

Parcul Național Hohe Tauern adăpostește peste 1.800 de specii de plante și 10.000 de specii de animale, printre care și marmote, capre și vulturii aurii. Parcul are o suprafață de 1.865 kilometri pătrați și reprezintă cea mai mare rezervație naturală din regiunea alpină. Totodată, Parcul Național Hohe Tauern  este cel mai vechi parc de pe cuprinsul Austriei.

Citeste mai mult.

Peștera Eisriesenwelt - Cea mai mare peșteră de gheață din lume

  Austria este o țară deosebit de frumoasă, pe cuprinsul căreia turiștii vor descoperi o mulțime de atracții. În rândul celor mai frumoase și mai interesante atracții ale țării se situează și Peștera  Eisriesenwelt. În traducere,  Eisriesenwelt înseamnă "Uriașul de Gheață". Aveți nevoie de un pic de curaj și simț de aventură pentru a descoperi această peșteră, însă veți fi din plin recompensați. Peștera este înconjurată din toată părțile de gheață, iar pentru a ajunge în interiorul său va trebui să coborâți câteva trepte.

Citeste mai mult.

Top cele mai bune hoteluri de 5 stele din Austria

     Fie că vă aflați în Austria pentru a vizita orașele sale fascinante și încărcate de istorie, fie că doriți să vă bucurați de un sejur relaxant la schi sau că vă aflați în Austria în interes de afaceri, hotelurile de cinci stele sunt întotdeauna cea mai bună alegere. După cum veți vedea în cele ce urmează, toate aceste hoteluri funcționează în clădiri de epocă, cu arhitecturi spectaculoase și sunt situate central, astfel că turiștii vor putea vizita cu ușurință cele mai interesante obiective turistice din orașul ales. În plus, unitățile de cazare prezentate de către noi oferă și servicii de cea mai înaltă calitate, astfel că șederea în Austria va fi un răsfăț, de care fiecare dintre noi are nevoie din când în când.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Austria

    Odată ce Crăciunul se apropie, orașele austriece capătă un alt farmec, se îmbracă în haine de sărbătoare și în cele mai multe se organizează diverse Târguri de Crăciun.  În cazul în care sezonul sărbătorilor vă prinde în Austria, este păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste târguri. Fiecare Târg de Crăciun are o semnificație istorică, iar luminile calde și strălucitoare vă vor introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă și vă vor bucura sufletele. Unele dintre Târgurile de Crăciun austriece au în spate sute de ani de istorie, motiv pentru care, pe lângă componenta festivă și comercială, acestea joacă un rol important în patrimoniul local.

Citeste mai mult.

Charter schi Austria

  Stațiunile montane din Austria sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de schi și sporturi de iarnă, deoarece își încântă vizitatorii cu pârtii de vis, pentru toate categoriile de schiori, culmi înzăpezite în cea mai mare perioadă din an, instalații de transport pe cablu moderne, o infrastructură foarte dezvoltată și unități de cazare, care oferă facilități și servicii la standarde înalte.

Citeste mai mult.